Project title: C2 House
Client: C.C.

Architect: Arch. Alberto Proserpio [@albertoprose] (project leader) with Francesco Bonanomi [@frabona90]
structure and technical engineer: Eng. Lorenzo Radice, Eng. Michael Quarenghi

Year: 2016 design. 2017 start the building phase.

Decription: 

The sloped plot is situated few hundreds meters far away from the ocean but, because of its hilly morphology it gives the possibility to easily look at a nice and natural landscape that ends with the horizontal ocean’s line.

The house, thanks to the slope, creates a inner court which leads up, on the top of the green roof terrace. The main entrance is located downstairs. Here is also a garage for three cars. This basement is flexible and there is the possibility to totally open it, to create a sort of outside covered place, for parties.
From here, two ramps of stair brings you up; from one side, a little studio; from the other, the representative living space, with a big living room directly opened to the kitchen/dining area. Big glass facades open to the inside court and to a long terrace which faces the ocean. From here, you can go the the other wing of the house. A corridor connects the three single rooms, and ends with few steps down to the really intimate master bedroom.
Advertisements
Posted by:archiologist

I am a Masters Architecture student at Florida International University with a passion for architectural research and learning precedent studies. My interests include hand sketching and writing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s